Lobster või jedosta

Linnapiir jäi seljataha. Päike peegeldumas üle suure särava rohelise. Põldudel lainetamas kollased võililleväljad. Enamus lillekesi keksimas oma rohekas kleidikeses, osad aga juba läkitamas suurde ilma dessantväelasi. Toomingad pudistamas õielehti. Suur lopsakas suvi väljavahetamas õitsvat kevadet. Täielik leto svet.

Vääna maastik on küll lootusetult lame, kui paejärsaku serv välja arvata, aga põneva ja vahelduva taimestikuga. Nii olid Zazibea kaks esimest punkti (40,45) kadakases mehed-ei-nuta miljöös. Kuigi ma esimesega natuke mööda panin, nutma ei ajanud - kui põhjalikumalt kaardil olevaid objekte jälgida, siis on võimalik tuvastada ka asukoht. Kolmandasse (38) minekul avastasin järsakust alla kulgemiseks suisa tükikese treppi - kunstiliselt kaarega järsaku sees oleva betoonseina ette. All metsas viis punktini tärkavate maikellukeste vahele tallatud loha. 4(46)-5(47)-6(39)-7(43) oli mõõdukas suuna järgi sehkendamine. Otserajad vedasid läbi pimeda kuusetihniku, korduvalt üle pokumaa, läbi põõsastunud lagendikest. 8(44) taas ülesse, hiilides õunapuuaia servas, üle põllu põntsudes paksu kuusekammlasse. Ning kuuse metsa taga, lodu ja takerduva pajuvõsa mõttetult otse läbides viimasesse. Selle viimase punkti poole rüselemisega läksin veidi alt - väga tihedaks ja vesiseks kiskus kohati - lobs-lobs-lobs. Pajuvõsas tuigerdamisest hakkas juba kergelt jedosta, kuni õnneks saabus sinirohelise räga serv ja väga kaugele sihtmärgist kaldunud polnud.

Tänane rada sama eklektiline kui tänane Eurovisoon - natuke madalate kadakatega põhjamaad üleval paerinnatisel, hevilikud kaevikud, all metsas ühtlane ja eristamatu balkanlik soga, pime-tume venemaiselt kahtlane kuusetihnik, totter tõmblemine pajuvõsas nagu iiri kalkun. Ainult erinevalt "lauluvõistlusest" ei ole selline vaheldus orienteerumisrajal üldse paha. Mulle tänane rada meeldis, kuigi 3,5km on selgelt liiga vähe - peaks ikka pikema võtma.

Minu meelest sobib Eurovisiooni kohta väga hästi kasutada sõna "jedosta" - kas sa jedostad vaatasid? Ja vastuseks: aga mis vahet seal on.

Comments

Popular Posts