Üle küpsenud kevad

Kevad on valmis küpsetatud - kastanite küljes on valgete õite asemel väiksed rohelised karvakerad.

"Põhjamaade kliimas vähemasti sa ei lähe kohe pahaks; põhjas on inimesed kaamed algusest peale. Surnud rootslasel ja natuke magamata noormehel pole erilist vahet. Aga koloonias[Aafrikas] ussitab mees juba järgmisel päeval peale laevast maha saamist".*

Toda ussitamist jagus siin nädalajagu päevi, kuni eilsest saati end jälle normaalse põhjamaalasena tunda on saanud. Vähemalt ei ole seda pahaks minemise tunnet enam.

Põhjamaise spordiga tegelesin täna TTÜ ümbruses. Või teate te mõnda Kreeka orienteerujat. Igatahes valitses õigesti doseeritud temperatuur mõnede kehalis-füüsiliste liigutuste tegemiseks.

Mustamäe järsaku nõlvad on küll midagi sellist, millele punkte paigutada kuidagi nii, et need erilist rajaelamust pakuksid seal kümneid kordi silganuile, on üpriski keeruline. Seetõttu oli tegemist pigem kuuekilomeetrise sprindielementidega jooksuga, kuid parasvöötme kliimale kohases miljöös üpriski mõnusa pingutusega. Mustamäele saab päris koledaid radu ehitatada - korduvate nõlvast ülespunnimistega, millest seekord säästeti, kuid Rahumäe liivikutes kergel jalal hõljujat just ka ei õnnestunud esitada. Eriti sümpaatne oli kaardi mõõtkavana 1:10000, mis raja eri maastikutüüpidele laili tõmmata lasi.



* * *
Kusjuures Keskus on oma juunikuises numbris pakkunud soovituslike suve kultuuriliste elamuste hulgas välja ühe hittüritusena 25.augustil toimuva orienteerumise Kohtla-Järve kaevanduspark-muuseumis. Mul läks küll jupike aega, et trükitehnilisest võttest alustamaks peatükke eriti rammusa suurtähega, kuupäeva 5 asemel 25 lugeda ning mulle tundus juba, et Keskus on sellise ürituse ise välja mõelnud.Vähemalt ei ole neil paadunud spordilehelikku arvamust: "Orienteerumisneljapäevak kujutab iseendast üritust, kus paartuhat kodanikku pargib metsaveerele, tõmbab jalga lohkvad dressipüksid, võtab kaardi ning kandub metsatukka, teadmata, kas kunagi veel välja pääseb. Väga populaarne ja naljakas spordiala, mida mõned võtavad surmtõsiselt, targem osa inimkonnast aga kui ägedat meelelahutust".

Ussitamisteni. Reis öö lõppu ei ole veel läbi.



* Loius-Ferdinand Céline "Reis öö lõppu"

Comments

eduardp said…
Tundub, et Keskus'i peatoimetaja pole peale kauget lapsepõlve enam metsa saanud ("lohkvad dressipüksid") :)

Popular Posts