Suvejooks Kodasool

Enne kui minna mõnede reisimärkuste juurde, sest on ju ometi aeg, mis mitmedki kohalikud koduste põõsaste vahelt välja ajab, on siiski paslik meelde tuletada aega, enne veel kui algas suvi.

Nädalavahetus enne Jaanipäeva tiris Kodasoo männikutesse mitme saja jagu o-huvilisi, kes ühel või teisel viisil Suvejooksu nime all suviseid hetki taskutesse püüdsid.

Jagasin seal suveharjale raasukesi minagi.

Esimesel päeval pühkisin minema tagasihoidliku tümistamisega, mõõtkavaga head kokkulepet saavutamata. Asi kiskus päris kentsakas etapil 4(74)-5(34) kui soise luhaga ojakese piirkonnas ka suund alt vedas. Võib-olla sattusin eufooriasse äsja Aafrikast saabunud Marianne stiilist, kui ta must möödus. Sest eks tema juba teadis, kuidas mudas krokodillide eest põgeneda. Võib-olla ma ei uskunud piisavalt siitkandi krokudesse, igatahes leidsin end kainematele pinnavormidele jõudes mõningases segaduses nagu mõni Potsataja. Kuidagi õnnestus välja nuputada, kus tegelikult asun ning see ütles, et tuleb ette võtta uus pühkimine - kapi alla ei ole arukas raasukesi lükata - uus porialades müttamine.

Kogu see vusserdamine jätkus järgnevatele punktidele lähenemisega uudse S-joonega. Laia kaarega veheldes lendas sammalt ning aega sinna ja tänna.



Sihikindlus saabus raja teises pooles. Siis kui puude vahele olid jäänud tiirlema üksikud raasud - nagu mõned kiuslikud rõõmupallid, kes ei raatsi oma kohale, finišisse, veereda. Põrkavad lohu põhjast ülesse ja veerevad uuesti valesse lohku. Hunnitu suveootuses mets andis ju loa, natuke riukaid laiali puistata.

Teisel päeval võtsin muidugi asjalikuma joone. Mõttes. Praktikas kogunes sirglõikude teele kolmnurki (5-6, 6-7, 9-10) ning rasvasemaid punkte, mille tähistamiseks punkti piirkonnas tiirelda(10, 12). Nojah, nurgad on võib-olla tõesti asjalikumad kui kaared. Aga need punktid ... 

 
Päris huvitav etapp tundus 10(65)-11(49) - et mille järgi aru saada millal punkti üldse ootama hakata. Juhtumisi märkasin silgates diagonaalis ristuvat sihti, mis oli täiesti äratuntav. Kui liikuda piisavalt aeglaselt. Mitmed kaasvõistlejad aga läksid kindlama variandi peale - teerada kasutades ringiga.

Kui kolmnurkade vahele jäänud krokodillid kokku lugeda, siis saab Potsatajate arvuks 5+.

Teine suvi. Ikka. Jälle.




Comments

Popular Posts