No need kes parasjagu ei olnud suuski jaanipäevaks pilbasteks sõitmas, sest kui kevade tulek jätkub sama innukate soojakraadidega, siis võib ilmselt lähikuudel endale seda lõbu veel laialt lubada ja need kes ei olnud XT Talverogainil Nõmme pool kandis tõsisemat o-programmi ette võtnud ja need, kes ei karda karu, kuigi need vist magavad veel või vähemalt ei ole nood veel pealinna jõudnud, siis neist mõnesid võis laupäeval kohata Pirita Selveri taga Lillepi pargis, ümber ja üle külmunud Varsaallika oja sõõre tegemas, eesmärgiga tabada mõned kevadehakulised kontrollpunktid.

Just laupäevaks oli kevad lõpuks veed lahti saanud kui senised ponnistused ilmale tulekuks on piirdunud vaid maanteäärsetest hangedest poripitsi kudumisega. Metsa all ja lagedatel kurnas lumest jalgade sikutamine tavapäraselt ja võib-olla see valges sahmimine oligi etem kui sulavesistes mudamülgastes sumamine.

Orienteerumislikkus mõttes üpriski lihtsakoeline rada, mida kevadise pealaiakuga läbisin, muutis liikumise hääks tagumiku õhendamise trenniks päikselises paastukuu päevas ilma et päris ära närtsinud oleks.







 
 

Comments

Kaur said…
Mis imeüritus see siis oli seal?

(ma ise olen selgelt suusapilbastaja, käisin laupäeval suisa KAKS korda suusatamas, kõrvemaal JA pirital...)
Zazibea said…
Eks ikka tavapärases vormistuses Kompassi päevak - http://osprint.ee/2013/paevakud/kalender/index.php#marts

Kui kevadel jala korra o-valgeks saab, siis ei saa kuidagi enam suuski sinna otsa.
Kaur said…
Aitäh. Aga ma suusa osas pole nõus. Rajas sõitmisest on mul ka küllalt, aga nüüd on kätte jõudnud matkamise aeg. http://kurinurm.blogspot.com/2013/03/tolinomme-rabas.html jne. Koorik peab, jõed-järved on tugevalt jääs, ilm on imelus ja soe ja päiksene, sõida kus tahad!
Kaur said…
vaata ka siia (kui sa facebookis oled)
Tõlinõmme järvel ja soos
Anonymous said…
Kõik karude ei maga enam, umbes nädal tagasi nägin Loosalu rabas suuuuure karu jälgi.
RR
Zazibea said…
Ma saan aru, et isamõmmikud juba hakkavadki märtsis pesast välja ronima - http://www.looduskalender.ee/node/9598. Mida suurem, seda näljasem ;)

Popular Posts