Kehra

... taga, teisel pool Jägala jõge on mets, mis ei paku just palju o-tehnilisest küljest, kuid mõjub mitmekesise ja endasseneelavana. Maasikavälud vaheldusid mustikasaludega ning kuusetihnikud sõnajala mudastutega. Murdunud puudega võitlemist jagus, kuid sellega hakkab juba harjuma.

Raja ülesehitus oli fifty-fifty - esiotsa sai kõikide taimekooslustega tihedalt lähisuhteid harrastada, kuna sihte ja radu mööda ringi oleks juba liiga ringi olnud. Mis ei tähendanud, et ma ise endale mõned ebatüüpilised ringid sisse planeerimata oleks jätnud. Teises osas oleks radade eiramine liigse metsaarmastuse ülesnäitamisena tundunud ja nii tuli vudida, kuidas hing ja jalad lubasid. Mis ei tähendanud, nagu radadel murdunud puudeta hakkama oleks saanud.

Lähinädala korduvad võimalused Kõrvemaa küngastike külastamiseks saab asendatud läänepoolsemate kantsidega teisel pool keskmist vett. Sest see, et Jaan on veetnud suurem osa oma selleaastastest tööpäevadest lähima kuningriigi pealinnas ning et ma oma elunatukese jooksul sealt vaid korra kiirteel läbi tuhisenud olen, ei tähenda, et me kumbki teaks eriti midagi Rootsimaast ning seda Sigtuna vallutamise asja peab lõpeks ometi veidi lähemalt uurima. Juhtum, millest rootslased ise suurt parema meelega midagi mäletada ei taha ning mis on mõnevõrra arusaadav mõeldes Jante seaduste peale. Eks katsume siis lähemalt kaeda nende paikapidavust.

Lätlased püüavad tulevaks nädalavahetuseks hirmu ja segadust külvata hunnitute loodusvaadetaga ning Ets pajatab maagilisi lugusid maagilistest paikadest. Tõsi, noid ülestähendusi lugedes tekkis mul naiiv-blondilik küsimus - mis nende reiside "asjalik" eesmärk oli. Lihtsalt, et taibata.



 

Comments

eduardp said…
Hm, huvitav küsimus :)
Ei, matkamises pole midagi "asjalikku". On ainult jaht loodusimedele, katarsist tekitavatele vaadetele, õnnestunud ja vähemõnnestunud inimsuhetele, armumistele, üllatustele ja pettumistele, totaalsele väsimusele ja võimsatele energiapuhangutele jne.
Lühidalt - asjalikkuse mõttes mõttetu asi :)

Popular Posts