Jõulujooks 2015

Saa siis sotti, kas need punakuued, kes täna kesklinna ennelõunastel tänavatel siblisid, olid rohkem hilja peale jäänud jõuluvanad või varajased näärivanad. Põrdarakendist tõhusamat võlujõudu näisid omavat maastikutossud ning kakerdama jäänud päkapikkude vastu andis kindlust üle jõulukõhu tõmmatud must vöö. Jäi vaid loota, et mõni pisipõnn ei saanud traumat, nähes korraga nii paljusid jõuluvanasid - neid pidi ju üks olema. 

Vaevalt, et naisterahvastel läinuks korda saada 4 miinusminutit, sest nad ei ole ju kunagi vanad. Jõuluvanad. Pesakond leidis, et sellist kahtlast dopingut parem ei tarvita. Üldse on koer päkapiku mütsi ära söönud. Kuigi ma ei tea, et meil koer oleks.

K-punkti pealtvaaatajad olid pisut häbelikud ja loiuvõitu. Määgivat kaasaelamist etendas pigem Rotermanni jõuluturule kogunenud osavõtjaskond, kes vilu tuule eest jõuluträni putkade tagant varju otsis, püüdes aimata millisel siksakitaval viisil neid Solarise keskuse juurde tagasi juhatatakse.

Ilmselgelt olid äsja möödunud jõulud oblastele(o-aplad) väärt kraami kuuse taha puistanud, sest vaatamata põhjakaare tuule jahutuskirele olid kõigil suud näos kõrvuni, meeled head ja südamed soojad.

Ühistart viis lühema raja päkapikud kohe kino taha ning esimesest külmast ülesaamiseks oli punktini pääsemiseks hea osaleda pingviini kuhjas. Selline lembus andis hea toonuse järgmiste punktide, jälgige teise punkti (34) legendi, külastamiseks Rotermanni kvartalis.

Kahtlemata ei saa ükski jõulujooks mööduda ilma Tammsaaret külastamata. No kes siis veel ei oleks jõuluteemalisest koerapeksust kirjutanud. Ja need teised lood.





Rahvakirjaniku manust siirduti rahalõhnatusse city'sse, et kohalike pilvelõhkujate vahele kiilutud kuuride ja kirikute tagant noppida mõned järgmised punktid. Arhitektuurne tuul moodustamas koridore, mille tsentrifugaalsest jõust ja sodist andis end läbi pressida.


Teekond jätkus Tatari asumi suunas ja asumis endas. Keskaegsele hukkamispaigale Jeruusalemma mäel, Veerenni asumis jäi lühikese raja jalgadel käimata. Seevastu tiirutasime ümber hõlmikpuu ja 'Kosmose', siin ja sealpool Muusikaakadeemiat. Kuniks Nordea päästev trepp jõudis piiksutamisulatusse.

Või mis sa siis teed. Ootad kuni rasv diivanil ära võtab.




 

Comments

Popular Posts