Sanctum

Varraku ja Jahontsi vahel oli viide Sanctum'ile.
Suur, mitmemeetriste servadega reklaamilätsakas põrandale kleebitud - ümber mille, servadel ja peal sebis üle sajakonna orienteeruja.

"Grupp sportlikuma moega kontrollpunktide uurijaid võttis ette ülimalt riskantse ekspeditsiooni Tallinna ühte suurimasse ostukeskusesse, mis on ääretult ilus ja peaaegu läbimatu. Oodatult saabunud troopiline kuivus sunnib neid laskuma aina sügavamalt kaardile manatud detailidesse. Uurijate ainsaks lootuseks pääseda on leida teine kontrollpunkti viiv eskalaator, aga samal ajal tuleb neil seista silmitsi punaste noolte, suletud kordidoride, salakavalate kohtunike ning lämmatava kuumusega..."

Etteruttavalt, siis vaatamata dramaatilistele pööretele enne finaale, oli lõpp õnnelik. Head võitsid ja teised peavad rohkem harjutama.

Seekordne ostudeta uurimisretk nõudis selgelt suurimat füüsilist võimekust kui ükski teine sise-o varem. Pikad koridorid ja kavalalt ühesuunaliseks muudetud läbipääsud andsid võimaluse tutvuda keskuse arhitektuuriga erinevatest vaatenurkadest ja kordustena ning tuua tubast vaheldust välistingimustes juba rutiinseteks muutuvatele suusatamisliigutustele.

Rada oli keerukam kui mullu - peale füüsilise vormi ei teinud kurja ka kere tipmise otsa sihipärane kasutamine. Kui ma vaid aduks, milline neoontuluke mu esimesel jooksul teel teisest kolmandasse punkti eksiteele meelitas. Igatahes läks midagi väga valesti ning ma oleksin peaaegu võinud olla see merekoopauurija, kelle haid tavaliselt ära söövad.

Ostlejatele ei ole mõtet liiga palju hapnikku anda - võib-olla see on üks viis, et nad uimastatuna liialt oma rahavarude üle arutleda ei suudaks. Tundub, et selle võttel oli mõju ka minu o-sooritusele või vähemalt on see võimalus põhjendada oma pikaldaseks veninud ponnistusi.

Kristiine Keskuse kell lõi südaöist kahteteist korda, et jaanuarikuu eelviimase päeva algusest teada anda kui kojuminekuks ennast teele asutasin. Eskalaatoritelt kostusid jooksjate plõnksuvad tüpsud. Sanctumile viitava reklaamplakati keskmes igavlesid omaniku poolt maha jäetuna kaks musta sokki - ekpeditsiooni täielikuks õnnestumiseks toodud ohvrid.

Comments

Popular Posts