Aastalõpu pigistus, uue aasta laiendus pealekauba

 
Talv jooksis kohale. Jättis kasuka maha.
Tõmbas tagi peale. See rebeneb.
 

Aasta loogiline lõpp koondub ruumipunkti, mis voolab Glenhi pargi nõlvadelt otse Mustamäe supelasutuse basseinidesse.


Tunni jagu üle aasta viimse südapäeva haaras nii mõnigi o-kogukonnas kaardist, mis sealtsamast basseinide kõrvalt nõlvast otse üles Glenhi juurde ajas. Ei lund, ei libedust. Vaid harjumatult talvised miinuskraadid kurku kriipimas kui enda kinnikiilunud liikmetega keret trepist üles püüdsin vedida. Seda, et jõuluteemaline kehaõõnsuste seest poolt rasvaga määrimine liikuvusele otse vastupidi võib mõjuda, võinuks minu eas juba ju taibata. Nüüd tuli see kriiksuv korpus suusasilla juures taas järsakust alla ajada ning siis uuesti üles sikutada.


Tagasi alla, läbi lumekahuritest välja pressitud lumesaju. Jaani kord.


Ootajate elu tegi magusamaks välja ilmunud kommi- ja präänikulaud, koos alati nii hästi maitsva teega. Jüri Tarmaku traditsiooniline võlulaud, mille ümber mesilinnukesed ümisevad. Täpselt ei taipagi, milles on lauakese maagia. Neis kommides? Neis präänikutes? Tolles tees? Või selles, et ta on?


Järgmised trikivahetused läksid orto-kaardiga ikka üleval pargis ja Vana-Mustamäe mõnede majade vahel. Võis muidugi oletada kui sujuvalt hakkab minema ortodroomi leidmine puudesalude sisse peidetud punktide vahel, kui mets taevast pildistatud fotol ühtlase samblamassina paistab. Rajameister aga säästis massiivsemast litsumisest Nõmme mändide vahel ning kui üks veidi kiibakas suunavõtt maha arvata, siis tehtud sai seegi tiir.

lumenuudlid

Tagasi alla. Jaani kord.

 


Huugavad talvemasinad suhkurdasid ootajate vaatevälja. Pilgud lossi muljutud, hellitati lootusi viimasele ringile pääsemisest. Kuskilt sealt pudenes üksteise järel rõõmsameelseid o-jüngreid, ortofoto pihku surutud.


Viimases vahetuses ei jõudnud kahepeale midagi eriti kombineerima hakatagi kui rada juba otsa sai. Veeretasin moe pärast ka paar punkti kuskilt keskelt pulgale. Kehaosad toimisid juba palju ladusamalt. Nahavahele jäävad takistused olid üksjagu õhemaks kulunud.


Puudu jäi tavapärasest viimase etapi melodramaatikast, kus osalised tihtipeale teineteisega pargi eri regioonides kohtuda püüavad või mittekohtuvates paralleelmaailmades liiguvad.

Seekord ei jäänud muud kui Jaanile trepist alla järgi silgata ning nentida, et kokkuvõttes on läinud nii nagu tavaliselt. Natuke kaarega siit, natuke hoogsa poognaga sealt, natuke tiiruga kolmandast kohast.


Soe sumin kohvikus. Kuum surin kintsus. Tuline tee topsikus. Pistad vorsti põske ja dünamiidi liha hamba vahele. Lased naaberlaua ümina kõrvust mööda. Põimid jutuvada lauanaabritega. Oli alanud Tavi Greppi kalendrite ränne.


Uue aasta algus paiskas laiali Pirita ümbrusesse, xdreami jõulurajale.

 
 
Pesakondlikke nähtusi - nuhvlite rüpest õhu kätte meelitatud Y-generatsiooni koos Õ-generatsiooni esivanematega - jagus puude vahele rohkemgi. Vähekene fiskultuurne turnime karges luftis tuli kasuks kõigile.

mõni orienteerub nagu hüljes

 

Comments

Popular Posts