Mõtlesin, et ei hakka minema ...

Mõtlesin, et ei hakka mina sinna vanade majade vahele minema, sest pea tegi trikke.


Ei looda midagi seal, kus tuulik saeb päikest.
Ega unista siis, kui vana võrgukuuri räästas sügab roostikupiidega merd.


Aga kelle asi see on, kui otsin õhtul Köstriasemel lehmalauda ust.
Või Kolu kõrtsi lohku.

Ning käin kirdenurgas käimla uksepiita katsumas.
Kui Šveitsi villa põhjatipp jääb läände.

Siis võin kolkida Jüri-Jaagu sealauda uksele.
Et saan tuulikute mäel sabale.

Ja naeran Rusi riideaida ees.
Sest Kuie kooli sissekäigust on ainult 68 meetrit.

Vaid Lau poest mööda.
Ehk oledki Sepa talu saunas.
käimla uksepiida otsingutel

Mine sa tea, kas sellest, et seikluslikuma kaardi tagaküljelt alles eelviimases punktis päris kaardi avastasin, oleks ka varem kasu olnud. Aga kui olin kindlaks teinud Sepa talu asukoha o-kaardilt ja tuvastanud legendis objektina silla, mida selle talu läheduses täpselt üks oli, siis see võis ka umbes täpselt 69 meetrit saunast olla ning mul ei pruukinud hoovi pealt alustuseks hoonete seast sauna otsima hakata ja siis sellele ümber 69 meetrise raadiusega sõõri tegema hakata, vaid Lau poest otse sillani sumada.


Suuremat poleemikat tekitas veel punkt 50 kemmergu ukse näol, sest Pulga talust lähtuv kirde suund viis igasugustest ehituslikest objektidest väga kaugele ning tegin igaks petteks tiiru peale ka töötavale puu-tseele, mis seal Pulga talu kandis resideerub, aga mille kummagi ukse küljes ei võinud täheldada o-tähist. No oleks ikka punkti asukoht olnud - ajad mõtlikult oma asja, samal ajal kui ukse taga käib pidev piuksumine.

Sarnane nõutus valitses ka siis kui Šveitsi villast 90 meetrit põhja suunas olevat kraavivõrgustikku läbi töötasin. Aga asi ei olnudki lõpeks nendes kirdenurkades ja põhjatippudes. Asi oli meetrites.

Seda, et tänase ülesande juures, kus tuli punkte leida kaardile jutustatud talude nimede järgi, legendid abiks on, seda taipasin tsipa varem.


Šveitsi villa

Igatahes jaa, selline ekskursioon mulle meeldis. Pärast aega kodus roosa põõsa taga istuda küll. Kui külm just ära ei võta.




Comments

Popular Posts