Suvele kaotatud kevad

Sea vaim valmis kevadeks.

Mhmmm… lamba oma tuleb ilmselt sügiseks.

Entusiastlikud kaubandusasutused võivad ju vitriinidel raporteerida valmivatest vaimudest, endal kipub toda ikka kiduralt käes olema.



Innukatest iluaianduslikest katsetustest on kevadelt varastatud põuasel lehekuul saanud pidev ümber maja kastekannu ja voolikuga siblimine. Ei paista ka ennustust, mis lubaks end lähiajal veevalaja olekust mõnda muusse asendisse päästa.

Mõnel neljapäevasel õhtutunnil on siiski korda läinud pageda vaimu teritamiseks metsikumate loodusvormide lähedusse.


Kuu alguses Keila-Joal ei pannud veel päike silmi kissitama kui o-hordid aromaatsetest karulaugu saludest läbi sumasid, et rannaluidetel kopse kosutava õhuga täita.

Ühel esmaspäevasel harjutusel Mustamäel ründas pimestav valgus aga paneelmaja nurga tagant, et koeraekskrementidesse astununa kopse mitte nii kosutava õhuga täita.

Kodasoo männikutes viskas valguskera teravaid viirge varvastele, et tolmunud tossudes end valedesse orvanditesse eksitada.

Vanalinna torbikute ja tornide vahel peegeldus turistide prillidelt loojuv päev, et neist mööda higistades end ergutushüüetel kanda lasta.

Kohalike päikesevannide võtmist Kuusalus heidutasid suuremal või vähemal määral asulas tiirutavad keelualade piirides ekselnud.

Lõõskavat ilma ei jahutanud Männiku krossirajal ka lõputud ristuvad kraavid ning kaevikud või põige madalsoosse.

Kloogaranna sääskedel oli valus kui kuumadeks köetud kehadele verd varastama sättisid. Kloogarannas tuuseldavatel o-huviliste kõrvadel oli valus kui rongijuht vedurivile kõikvõimalikke toone katsetama asus, et mõni o-harrastaja ei näeks õhtu lõpuks välja sama lapik kui sääsed mõne o-harrastaja küljes.

Alles Järvi järvede äärde oli harjumuspärasem suvi kohale jõudnud, kel pingutustele vaatamata ei õnnestunud enamat halli pilvevati kokku kuhjamisest, millest vaevalised kolm piiska välja pigistas.

Nii päikest täis.

Tuleb tunnistada et noil kuumadel päevadel on vähemalt rajameistrite nupp teraselt nokkinud. Keila-Joast saati on kõik rajad väga nauditavad olnud. Ei pea kõige eliitsemale trassile üldse trügimagi, et piisav, päevakule kohane o-doos kätte saada.

---

Aiatöödest põgenemisel kasutatud skeeme:








Comments

Popular Posts