Valikhajutused

Bonsai "Ando"
Kartulibonsaisid tuleb iga päev aina juurde. Kuidagi saavad nad seal pimedas kartuliämbris aru, et on aeg. On aeg kevadisi meeletusi ette võtta.

Enda meeleheidet püüdsin meeletusteks pöörata lumises Pelgurannas. Sellekevadine teine o-start mõjus alguses nagu oleks polaaraladele sattunud. Mööda Stroomi ranna balustraadi esimesse punkti rühkides tuhises mere poolt vastu tuul, mis teele värskeid hangesid voolis ning silmadest külmapisaraid välja kiskus. Mändide vahel oli aga tuuletasasem ning kivistunud lumel ja kaanetatud kraavidel oli liikuda lihtsam kui suvel samblas ja sopas. 

Mida rohkem ma reede õhtul eesootavat ühisstardi formaadi selgitust lugesin, seda hirmuäratavamad pildid kolme valikpunkti poolt aheldatud puud silme ette tõid ja hajutuspunktide kirjelduseni jõudes oli mõte täiesti laiaili hajunud. Jätsin selguse saamise lõunamaiselt homse hooleks. Kohapeal selgus, et kukepea.

Valikpunktis tuli suuta otsustada, kas A, B või C ning valitud täht oli kasulik meelde jätta kuni uuesti valikupunkti jõudmiseni, et siis taas suunda näitavaid otsuseid vastu võtta. Põhjapanevate järelduste tegemiseks oli kasulik süveneda veidikene eesootavatesse hajutusaladesse, sest õigupoolest näis pärast teist valikut, et C oleks olnud 16. punktis tsipa lühem kui minu valitud B. Ehk valitud täht määras, milline punkt hajutusalast võtta. Hajutusalas aga olid punktis tavalised numbrid, mida legendis ei olnud ja seega pidi veenduma, kas oled ikka õiges punktis.

Täitsa huvitav formaat. Iga 15 minuti järel metsa sukelduv ühispunt lasi tekkida tera võistluslikku pinget ja elevust päevakute muidu kergelt uimasesse kulgemisse.

Hajutusalasid oleks võinud rohkemgi olla. Veidike küsitavaks võis pidada valiku tegemise võimalust. Nii võib ju sõbraga kokku leppida, et võtame näieks A-sid. Samas point on ikkagi muus - just see, et ei tea, mida teine ees valis, lisas põnevusemomendi. Või olevat tulnud ette sedagi, et valikupunktist minema tormates tuli hajutusalasse jõudes meenutama hakata, mis täht ikka valitud sai, sest vale hajutuspunkti võtmine andis viis trahviminutit.

Igatahes emotsioon päevakust on hea.

Endiselt on võimalus Kompassi päevakutel klassikalist o-viisi harrastada ning see aasta on lisatud ka suund-o keskmine rada.

Comments

Popular Posts