Liikumine Nõmmel

Ilm läks ilusaks.
Paras üks teisipäevane o-jooksutiir Glenhi pargis teha.
Alternatiivne Rõõsa oli mõttes, aga ei saa ennast enne Jukolat liialt ära kurnata.

Ja eks ta oleks niimoodi krabinal läinudki, kui paar etappi välja jätta.
Kuna jalad olid 3(35)-4(36) vahel juba piisavalt mudaseks saanud, siis natuke sinist pärast neljandat ei tundunud kaardilt vaadates üldse õudne. Tegelikult oli rülbe muda ja risu. Jämmmiii. Kujutasin juba ette, kuidas ma edasi, nabani mudasena, Nõmme aedlinnaku vahel silkan. Kodanikud oleksid võinud kõlbuspolitsei kutsuda, et sellised mudakollid nende lapsi aia taga ei hirmutaks.
Üldse kujunes 4(36)-5(37) etapp kogu trassi pärliks. Püüdsin seda juba enne starti lahendada, aga ei oska ka praegu öelda, kuidas kõige ratsionaalsem oleks olnud. Kui läbitav see ARK hoone oleks olnud. Või kui mõnus oleks tiigi poolt trügida olnud. Tulemus kujunes selliseks, et suutmata suunda hoida sinises siiru-viirus, jõudsin hoopis Mäealuse tänavale ja üritasin uude võssa sukelduda kohas, kus ülejäänud seda juba teinud olid. Kakerdasin seal pätsikeste, lagunenud võrkaia, toominga-vaarikavõsa ja muu jubeduse keskel mõnda aega enne kuni punktile lõpuks pihta sain.

Muidu peaks ütlema Jaani sõnadega, kes täna M21B tiiru läbi tegi, et tegemist ei ole just lemmikmaastikuga, kuid täna oli siiski parem kulgeda kui viimati paksu lumega vanaaastaõhtul.

***
Tarmo kirjutas raamatu. Algajatele iseõppijatele. Küsida Mati müügiärist. Oleks mul omal ajal selline võtta ja lugeda olnud. Pooltest asjadest oleks kohe aru saanud. Teise poolega on siiamaani raskusi.

***
Nüüd on jäänud kaks selle suve maiuspala - Jukola ja 100KPd. Jukola tarvis on mul selge eesmärk olemas / ületada oma tunamulluse etapi koht. Kõh-kõh. Kes teab, see teab. Peale selle muidugi, et üldse sealt Soome metsast kuidagi koos nopitud punktidega välja saaks. Aga tuleb meelde tuletada mõned soomekeelsed fraasid laadis, mis punkti sina järgmisena jooksed ja küll sealt juba koos ülejäänud põhjala koduperenaiste kambaga välja saab :)
Teiseks on mul sügav hämming, kuda nad meie debüütesitust tegevale SaunaKlubile numbri 186 saanud on. Vähemalt minu vahetusel võib sellise koha hoidmisega raskeks minna. Või on neil numbrite jagamisel veel mingi põhimõte peale eelmisel aastal saavutatud koha järgi.

100 punkti on aga 100 punkti. See on lihtsalt nii fan, et patt on ennast nendes lõpututes lohkudes ja muhkudes loksutamata jätta. Kui üks maastik satub nii tiheda hekseldamise alla nagu ta läbi selle võistluse satub, siis sööbib ta mingil täiesti omal erilisel moel ajju ning ka emotsionaalselt jääb tollest üritusest tugev märk hinge. Just nende punktide, veidi isegi ülevindi keeratud, paljusus kriibib positiivselt.

Näha saab.    

Comments

Anonymous said…
"Tarmo" raamatu kohta leiab natuke infot: http://www.tak-soft.com/oraamat/

TarmO Klaar

Popular Posts