Kolm päevakut

Enne veel kui läheb lahti keskjuunikuine o-ränne põhja poole, proovisin teha mõned jalaviibutused, sääsepeletused ja punaste rõngaste läbimisharjutused kodukamaral.

Esmaspäeval, Kompassi kevadhooaja lõpetuseks, oli Tarmo mõned rõngad kaardil õige suurteks vedinud ning rõngaste seest kaarti natuke lakoonilisemaks muutnud. Tihe Vääna-Jõesuu teedevõrk oli minema visatud ja tugimaterjaliks jäid ainult pruunid ja sinised vigurid.

Võtsin esimese mullist väljas punkti sissejuhatavaks loodusega kohanemiseks suure kaarega mööda teed, et siis siseneda rõnga maailma. Tuleb nentida, et mulli sees olevat auku ei olnud sugugi mitte lihtne tabada. Ka kolmas punkt läks väga kobamisi, edasi oli kõik juba hoopis lihtsam kuni järgmise mulli keskse punktini (44), kuhu sai sattuda vähemalt kolmel korral eri lähenemisnurkadest, kuid igakord olid need nurgad veidi kiibakad ja nõudsid mõõdukat kuklasügamist.

Muidu 12. punkti (43) asukoht oli sellel maastikul mu jaoks midagi uut - Vääna jõe suudmealal vasakkaldalt polegi varem punkti otsima pidanud.

Teisipäevast Mustamäed võtsin rohkem füüsilise nõlvast alla-üles, TTÜ taga metsas sinna-tänna jooksuharjutusena, aga leidus siingi uudseid punktikohti ning hämmastavalt täis kasvanud loodus aitas mõnesid neist veel ekstra hästi varjutada. Meeldis just sillast hüppetornide poole jäävate etappide lahendus. Neid ikka päris peast ei siblinud.

Seevastu neljapäevane Kaberneeme oli päevakulistele sootuks uus, kuid eelmisel aastal Tallinna lühirajal käinutele mitte päris võõras. Kalpsasin taas N21A/M21AL variandi läbi. Jooksujaksu varud olid väga ära kuivanud ning liikusin rohkem tempos, et sääsed väga närima ei pääseks.

Hakatuseks kohe Kaberla ojasse sukeldumine, mis õnneks uppumisvõimalusi selles ületuspaigas ei sisaldanud, kuigi mõlemad jalavarjud said märjaks. Too esimene (43) punkt oligi kuidagi kõige raskemini kättesaadav. Pärast seda karastust ja risu jätkusid suunatud liikumisülesanded parkmetsas. Ilus. Eriti 10. punkti (39) kivid ja rannaäärsed 11(53)-12(54). Orienteerumislikkus mõttes mitte nii väga kange kraam, füüsilises mõttes lõputu mustikalehtede kõdistus, esteetilises mõttes harmooniline männik merekaldal.

Triina luges SI-pulki maha täiesti hunnitu vaatega telgi serva all. Pilvise ilma tõttu jäi täiuslikust maastikumaalist vaid loojuv päike puudu.  

Ilmateate järgi ei paista, et laupäeval peaks Jämsa kandis ülekuumenemist kartma. Pigem võib loota kergele vesijahutusele. Eks see näha ole, kuidas hordid seekord Soome looduse poolt üles köetakse.


Comments

Popular Posts